Girişimlerin Kullanabileceği En İyi 5 Proje Yönetim Aracı

Purple Pan En İyi 5 Proje Yönetim Aracı

 

Girişimlerin Kullanabileceği En İyi 5 Proje Yönetim Aracı

Sektör bağımsız girişimlerde yapılan işleri yönetmek ve takip etmek ilk başlarda her zaman kolaydır. Ama yapılan işler arttıkça ve dallanıp budaklandıkça, ekipte bulunan kişilerin yaptığı işleri eş zamanlı olarak takip etmek oldukça güç bir hal almaya başlayabiliyor. Büyümü eğilimindeki birçok girişimde ise iş bazen içinden çıkılamayacak durumlara kadar gidebiliyor. Biz de Purple PAN ekibi olarak, girişimlerin iş ve proje takibi için kullanabilecekleri piyasadaki en iyi 5 proje yönetim programını sizler için derledik.

Girişimlerin Kullanabileceği En İyi 5 Proje Yönetim Aracı
Trello Proje Yönetim Aracı

Trello

Basit bir ara yüze sahip olan ve ücretsiz en iyi proje yönetim aracı olarak dikkat çeken Trello, temelinde panolar, listeler ve kartlar olmak üzere 3 ana temel üzerinde kurgulanmış durumda. Her bir proje için bir kart oluşturabilir, bu kartlar içerisinde işlerin ya da projelerin durumlarını belirten listelere görev kartları oluşturarak işlerinizi kolayca takip edebilirsiniz. Projelerinize son teslim tarihi atayabilir, görsel ve video ekleyebilir, önem durumuna göre renklendirebilirsiniz.

Temel olarak ücretsiz sürümü birçok girişimin işine yarayacağını düşünüyoruz fakat işi biraz daha büyütmek, 3rd parti entegrasyonlar yapmak, daha büyük ekipler ile çalışmak ve daha fazla güvenlik istiyorsanız, Premium seçeneği de mevcut.

 

Girişimlerin Kullanabileceği En İyi 5 Proje Yönetim Aracı
Monday Proje Yönetim Aracı

Monday

Daha renkli, basit ve kullanışlı bir ara yüze sahip, en iyi proje yönetim araçlarından biri olan Monday’de her proje için boardlar oluşturarak işleri takip edebilirsiniz. Her kalem iş için sorumlu kişiler atayabilir, işlerin tamamlanma durumlarını kontrol edebiliyorsunuz. Monday’in bir güzel özelliği ise takibini yapmak istediğiniz her tip iş için bir şablona sahip olması. Eğer bir oyun geliştirme süreci takip ediyorsanız ayrı bir şablon, bir tasarım ekibinin işlerini ya da bir sosyal medya ekibinin işlerini takip etmek istiyorsanız da ayrı bir şablona sahip. Ekstra bir efor kaybetmeden bu şablonları kullanarak da tüm takip işlemlerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz.

Kullanıcı sayısına ve ihtiyaçlarınıza uygun bir şekilde ücretli bir proje yönetim aracı olarak konumlanıyor Monday.

 

Girişimlerin Kullanabileceği En İyi 5 Proje Yönetim Aracı
Asana Proje Yönetim Aracı

Asana

Ekip içerisindeki iletişimin daha güçlü olmasını sağlayan, tüm ekip üyelerini aynı sayfada tutan başarılı proje yönetim araçlarından biri Asana. Ortak yapılan işlerin ya da projelerin takibini kolaylaştırarak yanlış anlaşılmalardan ya da ekip için iletişimsizlikten doğan/doğabilecek zaman ve iş gücünü kaybını en aza indirmeyi amaçlıyor. Girişiminizin verimini arttırmayı vadeden bu proje yönetim aracı, 15 kişilik ekip sayısına kadar kullanımı tamamen ücretsiz.

 

Sendtask

Çok basit ve anlaşılır bir ara yüze sahip olan Sendtask, en basit bakış açısıyla tam bir görev yöneticisi. Projeniz ile ilgili yapılması gerekenleri ekip üyeleriyle, çalışanlarla ya da müşterilerle tek bir platform altında paylaşmak ve takip etmek için ideal. Görevlere ya da işlere atamış olduğunuz son teslim tarihleri konusunda hatırlatmalar da yapan Sendtask, tüm bunlar için girişimlerden herhangi bir ücret de beklemiyor.

 

Pivotal Tracker

Girişiminiz içerisinde yer alan tüm ekip üyelerinin sorumluluklarını takip ederek, herkesin asıl odak noktalarındaki işlere yönlendiren bir proje yönetim aracı Pivotal Tracker. Diğer proje yönetim araçlarından farkı, tüm ekip üyeleriyle birlikte işlerinizi hikayeler halinde görebilmenize olanak sağlıyor. Daha çok yazılım şirketlerinin çoğunlukla kullanmayı tercih ettiği Pivotal Tracker, 3 kişiye kadar ücretsiz. Eğer daha fazla ekip üyesini programa dahil etmek istiyor ve daha fazla depolama alanına ihtiyaç duyuyorsanız, aylık ücreti 250 dolara kadar çıkıyor.